Samenwerking tussen zorgverleners
Het wijksamenwerkingsverband kenmerkt zich door een tweezijdige werkwijze; bottom-up en top-down. Vanuit de werkvloer en de werkgroepen worden de organisatie en vraag en aanbod van multidisciplinaire zorg besproken. Hoe gaat het op de individuele praktijken en waar liggen de knelpunten? Welke zaken worden er vanuit de zorggroep aangepakt? En welke zaken kunnen beter bij een andere zorgverlener opgepakt worden? Het bestuur schetst de lokale- en regionale ontwikkelingen en vertaalt deze terug naar de praktijk.
WSV Hillegom richt zich primair op de aangesloten zorgverleners uit de eerste lijn in de wijk Hillegom. Met eventuele overige zorgaanbieders maakt het WSV samenwerkingsafspraken. Daarnaast zorgt het WSV voor verbinding met andere partijen zoals thuiszorg, gemeente, welzijnsorganisaties, GGZ en ziekenhuizen.
Overlegtafels
Het WSV kent overlegtafels in de vorm van commissies, werkgroepen en projecten waarbij zorgverleners met elkaar samenwerken aan zorginhoudelijke-, maar ook innovatieve onderwerpen. Middels de diverse overlegtafels en terugkerende kwaliteitsavonden en multidisciplinaire bijeenkomsten komen de aangesloten leden van het WSV Hillegom bij elkaar om kennis en ervaringen te delen. Verbeteringen worden hier belegd en het bestuur wordt geadviseerd. De wijkmanager en het bestuur trekken gezamenlijk op om de aanpak, innovatie en verslaglegging binnen het WSV te borgen. Daarnaast hebben het bestuur en de wijkmanager een signalerende rol en vervullen deze rol in diverse netwerken en klankbordbijeenkomsten van relevante onderwerpen. De commissies van de werk- en projectgroepen zijn multidisciplinair samengesteld en hebben een portefeuillehouder vanuit het bestuur.