WSV Hillegom kent overlegtafels in de vorm van commissies, werkgroepen en projecten, waarbij zorgverleners met elkaar samenwerken aan zorginhoudelijke en innovatieve onderwerpen. Eén hiervan is de projectgroep Positieve Gezondheid, die bestaat uit ergotherapeuten Franka Fels en Lauren Mae Jansen, mindfulness trainer Sabina Huurneman, fysiotherapeut Dick de Ruiter en GLI coach Alexandra Dik.
Waar houdt de projectgroep Positieve Gezondheid zich mee bezig?
We richten ons in de projectgroep op het organiseren en implementeren van positieve gezondheid in de wijk, door met een multidisciplinaire groep zorgverleners te kijken wat hiervoor nodig is en hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen
Waarom is Positieve Gezondheid zo belangrijk voor alle zorgverleners?
De blik van de positieve gezondheid maakt dat iemand meer holistisch wordt gezien, je bent niet alleen je beperking of je beroep/rol, je bent een mens met verschillende rollen, en alles hangt samen. Alle onderdelen van je bestaan kunnen aan bod komen, afhankelijk van waar jij zelf het meeste waarde aan hecht. Omdat je metpositieve gezondheid werkt vanuit de intrinsieke motivatie van de cliënt zie je vaak progressie en werk je als hulpverlener echt samen met iemand, in plaats van de cliënt alleen maar te behandelen. Ook is het preventief in te zetten door de domeinen eens door te nemen en te zorgen dat ze allemaal op een tevreden niveau zijn en blijven.
Op 28 juni wordt de eerste scholingsavond georganiseerd over Positieve Gezondheid. Waarom is het belangrijk dat zorgverleners hieraan meedoen?
Hoe meer mensen weten van Positieve Gezondheid en hoe meer mensen dit gaan toepassen, hoe beter. De cliënten zullen zo meer preventief behandeld kunnen worden, en de kwaliteit van leven gaat omhoog. Cliënten houden en gebruiken hun eigen regie.
Lees hier meer over de projectgroep Positieve Gezondheid.